"Помогни на дете в риск да отиде на училище" - кампания на КОНКОРДИЯ и BILLA България

Кампанията ще започне на 5 септември и ще продължи до 18 септември

За втора година фондация КОНКОРДИЯ България и BILLA България стартират благотворителната кампания „Помогни на дете в риск да отиде на училище“, чиято цел е да подпомогне с учебни материали деца в неравностойно положение. 

Кампанията стартира на 5 септември и ще продължи до 18 септември във всички 55 обекта на веригата в град София. 

С приближаването на първия учебен ден във всяко семейство започва да кипи усилена подготовка. Първокласниците с вълнение избират първата си раница, по-големите ученици подготвят новите си тетрадки, спортни екипи и помагала, а родителите заравят глави в дългите списъци за учебни пособия. Но за много деца и семейства в неравностойно положение, първият учебен ден не е изпълнен с трепет и вълнение, а с притеснения и страх, как ще успеят да купят всичко необходимо, за да напълнят раницата на своя ученик. 

Да отидеш на училище в България не струва пари, но за да имаш възможност да учиш пълноценно, имаш нужда от толкова много допълнителни пособия. Химикалки, тетрадки, помагала, линии и моливи – необходими учебни материали, които са непосилен разход за много от семействата в неравностойно положение в страната. Липсата на възможност да се осигурят учебни материали е и една от причините някои деца да отпадат от образователната система. 

Образованието е най-мощният инструмент, който може да прекъсне цикъла на бедността за децата в неравностойно положение. То отваря врати към по-добри работни места, по-добро здраве и по-добро бъдеще. 

Нека заедно помогнем на деца в риск да отидат на училище! Нека ги подкрепим по пътя им към по-добър и самостоятелен живот. 

Бъдете част от промяната, дарете учебни пособия в посочените кошове за дарения в магазините на BILLA България, за да дадете шанс за по-добър живот на дете в риск!

03.09.2024 г.

Бюлетин ДАРИ СЕГА