Стартира съвместен проект между КОНКОРДИЯ България и Четири лапи

Започват срещи на децата от нашите Дневни центрове с квалифициран екип от специално обучени кучета-терапевти и водачи на кучета от Четири лапи

Радостни сме да обявим официалното начало на едно съвсем закономерно и очаквано партньорство между КОНКОРДИЯ България и фондация Четири лапи

Вчера официално стиснахме ръце и подписахме меморандум за съвместна дейност, която ще се изразява в информационно, медийно и практическо сътрудничество за провеждане на подпомагани от животни активности с деца, които посещават нашите Дневни центрове. 

Дадохме и старт на проекта - „Академия за деца-посланици за защита на животните“, която ще помогне на децата, посещаващи социалните услуги на КОНКОРДИЯ България, да придобият нови знания и умения за грижата за животни. 

Като посланици на животните децата ще имат задачата да разкажат на своите семейства, съседи, съученици и приятели за отговорното отношение към животните и мисията на Четири лапи.

Срещите с кучета и техните треньори са изключително ценни за малчуганите, защото те им помагат да развият своята емпатия и чувство за отговорност. 

Партньорството между КОНКОРДИЯ България и Четири лапи е част от стратегията на нашата фондация да продължава да работи за своята кауза като влиза в сътрудничество с различни съмишленици в сектора, за да може да достигне до повече деца и семейства в нужда. 

28.05.2024 г.

Бюлетин ДАРИ СЕГА